Waarop letten bij immo huren?

Advies over huren.

Het vinden van een mooie huurwoning of huur appartement is altijd leuk. Er zijn echter bepaalde zaken die het woon/huurgenot flink omlaag kunnen helpen. Denk maar bv aan het ontstaan van een probleem zoals een kapotte dakgoot of andere zaken. Hoewel de huurbaas de plicht heeft om dit zo snel mogelijk op te lossen kan het gebeuren dat deze dit doet of lang laat aanslepen, een juridisch proces is snel opgestart. Albert Vastgoed geeft alvast het nodige advies.

Bezint eer gij begint.

Je wenst/zoekt een woning of appartement om te huren? Het advies van Albert Vastgoed is dat naast het vinden van een mooie eigen stek er nog heel wat andere belangrijke zaken bij het huren. In het geval van huren heb je te maken met huurrecht. Het huurrecht is er om je te behoeden van een grillige huurbaar, iets waar je jammer genoeg wel mee te maken kan krijgen. 

Huurovereenkomst

Alles begint uiteraard bij het opstellen van een correcte huurovereenkomst. Ons advies, lees je contract goed na, zeker als je huurt bij een particulier. De huurovereenkomst kan van bepaalde of onbepaalde tijd zijn, vandaag de dag zijn de meest huurovereenkomsten van onbepaalde tijd. Bekijk vooral je rechten en plichten inzake het huren van de woning of appartement, deze dienen altijd terug te vinden zijn in het huurcontract of in de wet.

Mochten er zich toch problemen voordoen tijdens het huren kan u beroep doen op een jurist, deze kan je op weg helpen met het maken van de juiste beslissingen en acties. Informeer je daarom zeker goed of huur via Albert Vastgoed. Lees alvast even onze FAQ betreft huren.