Waarop letten bij immo kopen?

Advies bij kopen.

Je hebt de woning of het appartement van je dromen gevonden? Uiteraard kan je niet wachten om deze zo snel mogelijk te kopen. Er dienen echter nog een aantal belangrijke stappen te gebeuren alvorens je jouw dromen kan realiseren. Albert Vastgoed komt met advies!

Hoe financier ik mijn droomwoning / appartement

Je hebt je woning gevonden, je weet de kostprijs, je eerstvolgende vraag is, hoeveel zal mij dit kosten om deze woning te kopen? Albert Vastgoed adviseert om bij verschillende banken een simulatie op te vragen. Op die manier kan je verschillende banken vergelijken en de beste voorwaarden bekomen.
Wij geven jou alvast een aantal adviezen mee:

Koopproces

De eerste stap in het kopen van een woning of appartement is het tekenen van een koopcontract, in dit koopcontract worden een aantal belangrijke aspecten vastgelegd waaronder de wettelijke bedenktijd en intentieverklaring (voor een appartement is er één bijkomend aspect namelijk het appartementsrecht, bovendien kan je zich aansluiten bij de syndic). Het belang hiervan is dat je beroep kan doen op juridische bijstand. Bij een dergelijke belangrijke beslissing is het vaak aangewezen het koopcontract te laten nalezen door een jurist(e).

Alles in orde? Je lening, het papierwerk bij de notaris, … ? Dan rest je enkel nog te genieten van je pas aangekochte woning/appartement. Mocht je echter nog bepaalde vragen of twijfels hebben, lees dan alvast onze FAQ kopen van Albert Vastgoed.