8 tips om uw woning tijdens de lockdown voor te bereiden op een succesvolle verkoop

We gaan ondertussen week 4 in van de #lockdown. Nu we thuis zitten, hebben we plots veel meer tijd. Deze goed invullen, kan een grote uitdaging zijn. Ben je van plan binnenkort je woning te verkopen? Albert Vastgoed geeft alvast 8 tips over hoe je de woning kan voorbereiden op verkoop, én dat vanuit uw kot!

 

Eerst en vooral is het belangrijk om te zorgen voor een objectieve kijk. Minimaliseer persoonlijke items en familiefoto’s. Deze zorgen er namelijk voor dat potentiële kopers het moeilijk hebben om een ‘thuis’-gevoel te creëren in uw woning. Hou het daarom bij neutrale decoratie zoals planten, schilderijen of kaarsen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat uw woning er netjes bijligt. Verwijder rommel, zoals stapels tijdschriften in de woonkamer, speelgoed in de kinderkamer of flesjes en schoonheidsproducten in de badkamer. Plaats wat bloemen, klop de kussens op en maak het bed op voor je foto’s neemt of potentiële kopers op bezoek hebt.

Ook is het belangrijk om muren en plafonds te onderhouden. Verwijder vlekken en schilder eventueel muren die gebruiksschade hebben opgelopen. Gebruik hierbij idealiter witte verf, wat direct voor een frisse en ruime look zorgt.

Bovendien moeten alle ramen en deuren vlot openen en sluiten. Smeer daarom uw scharnieren wat bij en zorg dat klinken en deurknoppen soepel meedraaien.

Gelukkig hebben we wat tijd te vullen, want ook het ontkalken van wasbakken en kranen helpt u al een eind vooruit. Potentiële kopers hebben namelijk het liefst sanitair blinkt als nieuw!

Met dit lenteweer is het ook ideaal om je tuin op te frissen. Zorg dat je plantjes er gezond bijstaan, verwijder onkruid en rij het gras af.

Als laatste willen we er ook nog eens op wijzen hoe belangrijk geuren zijn. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat geuren een invloed hebben op ons gevoel. Elimineer daarom geurtjes zoals rook, huisdieren, enzovoort. Verlucht regelmatig en zorg bij een bezoek voor neutrale geuren als verse koffie of schone was. Instant huiselijk gevoel verzekerd.

Nu je woning er tip-top in orde uit ziet, is het tijd voor de foto’s! Wacht op een mooie zonnige dag om je woning te fotograferen en doe dit idealiter in de vroege ochtend. Voldoende lichtinval kan het verschil maken! 

Ziezo! Je woning is klaar voor verkoop, maar aan welke prijs? De correcte prijs kiezen is dé belangrijkste beslissing tijdens het verkopen van uw woning. Laat je woning professioneel schatten door Albert Vastgoed en loop geen kopers mis. Vraag hier gratis een vrijblijvende waardebepaling aan!