NL  

Top 5 kerstactiviteiten om samen thuis met je kinderen te ondernemen!

De aanloop naar Kerstmis is gewoonweg heerlijk, daar zijn wij het bij Albert Vastgoed allemaal over eens. En de allerfijnste kerstvoorpret krijg je wanneer je tijd spendeert met de mensen die je lief zijn. Zoals je gezin en je (klein)kinderen. In deze blog delen we daarom 5 superleuke kerstactiviteiten voor kinderen, die je samen kunt ondernemen. Binnen- en buitenshuis! Er zit vast wel iets leuks voor jullie bij.

1. Samen knus naar een kerstfilm kijken

Laat de popcorn knallen en nestel je met het hele gezin in de zetel om naar een kerstfilm te kijken! Netflix staat vol met family friendly kerstfilms, waaronder ‘Prettige feestdagen vanuit Madagascar‘ en ‘Het magische kristal‘. Kunnen de kinderen al ondertitels lezen? Dan zijn de Engelstalige films ‘A dogwalkers Christmas Tale‘ en ‘I’ll be home for Christmas‘ aanraders! Ook leuk: leg matrassen en/of kerstkussens en dekentjes op de grond en kijk de film knus vanaf een kerstbedje op de grond.

2. Kerstkoekjes bakken en versieren

Samen bakken en lekker de keuken van boven tot onder smerig maken :). Een perfecte winteractiviteit als je het mij vraagt! Kerstkoekjes bakken en decoreren voor Kerst is misschien wel het leukste en makkelijkste om samen te doen. Zelfs de allerkleinsten kunnen hier aan mee doen.

3. Vogelvoer slinger maken

Als het kouder wordt buiten, is het voor de vogeltjes steeds moeilijker om aan eten te komen. Ga samen pindaslingers rijgen met kerstliedjes op de achtergrond. Hang ze vervolgens samen buiten in de tuin of op het balkon op. En natuurlijk: elke dag even kijken of er vogeltjes op zitten.
Hoe je het maakt: Knip een lang stuk dun stevig touw en maak een knoop in een van de uiteinden van het touw. Steek het andere uiteinde door de naald en rijg om en om een paar pinda's en een paar rozijnen aan het touw. Begin daarbij met de pinda's.

4. Kerstboekjes & kerstverhalen voorlezen

Wist je dat er allerlei boekjes zijn rondom het kerstverhaal en kerstthema? Hier op Bol.com vind je er een boel! Nestel je met de kinderen op de bank en lees zo’n mooi verhaal voor. In veel bibliotheken worden in december ook speciale voorleesmiddagen georganiseerd rondom het thema Kerst. Ook erg leuk om te doen!

5. Samen een kerstkleurplaat kleuren

Samen lekker kleuren en kliederen! Ons Albert Vastgoed team heeft enkel leuke kleurplaten samengesteld. Ook voor volwassenen hebben we een kleurplaat gemaakt, die natuurlijk een stukje complexer en gedetailleerder is! Je kunt de kerstkleurplaten hier gratis downloaden en zelf uitprinten.

De familie van Albert Vastgoed wenst jullie een fijne kerstvakantie!

 

© 2022 Albert Vastgoed, Ontwikkeld door WEB Vlaanderen. Privacybeleid | Disclaimer | Cookiepolicy