Waarop letten bij immo verhuren?

Hoe begin ik daar nu aan, mijn huis verhuren. Waarschijnlijk zit u met vele vragen, er komen namelijk ook heel wat regels bij kijken. Naast wettelijk in orde te zijn, wenst u ook de ideale kandidaat huurder te vinden. Albert Vastgoed geeft alvast enkele adviezen

Presenteer een nette woning / appartement

Net zoals bij een sollicitatiegesprek is de eerste indruk belangrijk, dit voor zowel verhuurder als huurder. Laat niets rondslingeren dat huurders kan doen twijfelen, zorg ervoor dat alle toestellen werken, dat de verlichting overal werkt, ... . Op die manier is uw huis in een mum van tijd verhuurt.

Hanteer een correct huurprijs

Vraag een correcte prijs aan de huurders. Een  correcte prijs is een prijs die rekening houdt met de grootte van de woning, de locatie en de verschillende faciliteiten. Huurders hebben altijd een bepaalde prijs in hun achterhoofd, als verhuurder is het belangrijk om deze te trachten achterhalen voor uw woning of appartement.

Volg de wetgeving

Blijf zeker op de hoogte van de wetgeving. Een belangrijke aspect in verband met verhuren is bijvoorbeeld de plaatsbeschrijving. Wat is het belang van een plaatsbeschrijving? Deze toont aan dat de woning voldoet aan de minimumvereisten inzake veiligheid en bewoonbaarheid. Tot slot vermeld de plaatsbeschrijving alle reeds aanwezig zijnde gebreken. Op het einde van de huurovereenkomst dient de woning in dezelfde staat teruggegeven te worden. 

Klinkt allemaal ingewikkeld? Laat Albert Vastgoed uw woning of appartement verhuren, dan neemt u geen risico. Neem contact op.