Maria Hendrikalaan 7, 8420 De Haan

Deze uitzonderlijke Villa ‘Les Buissonnets’ is gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, een villawijk in de badplaats De Haan, die begrensd wordt door de Noordzee (noorden), de gedeeltelijk beboste duinstroken (noordoosten en zuidwesten) en de Nieuwe Rijksweg N34e (zuiden).

De cottage op 12a95ca uit het interbellum van 1928 is een ontwerp van architect P. Stevens (Leuven) en werd recentelijk volledig gerenoveerd. Kenmerkend voorkomen van wisselend spel van pannen tentdak, doorbroken door puntvormige dakkapellen, en pannen overkragend zadeldak. Puntgevel (risaliet) met pseudovakwerk in de geveltop, evenals pseudovakwerk in de langse gevel van het volume onder zadeldak. Open portaal in de hoek met risaliet met heden gesloten loggia. Deels vernieuwd schrijnwerk. Nog deels beluikte ramen. Oorspronkelijke garagepoort met rondbogig bovenlicht met kleine roedeverdeling. Omgevende tuin met hekwerk en achterliggende haag als afsluiting.

De villa met een bewoonbaar oppervlakte van 384m² beschikt over vijf slaapkamers en vier badkamers, bureau met leesruimte, open keuken uitgevend op de zongerichte tuin, wijnkelder en studio met badkamer. De tuin is voorzien van een zwembad met poolhouse.

AGENTSCHAP ONROEREND ERFGOED 2016: Villa Les Buissonnets `online`, https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/85859 (geraadpleegd op 14 mei 2018).

Eigenschappen

Bouwjaar
1928
Grondoppervlakte
1.295 m2
Bewoonbaar oppervlakte
384 m2
Status
Verkocht
EPC-waarde
235 kWh/m2 per jaar
As-built attest
Niet beschikbaar
Stedenbouwkundige vergunning ontvangen
Ja
Verkavelingsvergunning
Ja
Beschermd vastgoed
Ja
Meest recente stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met cult., historische en/of estetische waarde
Voorkooprecht RUP
Nee
Dagvaarding voor inbreuk op de stedenbouwkundige voorschriften
Rechterlijke herstelmaatregel opgelegd
Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing

Media